Op de grote hoogte!!
Door: wallyencaroline
Blijf op de hoogte en volg Wally en Caroline
21 Oktober 2007 | Bolivia, Potosí
Inmiddels zijn we via Puno naar Copacabana(soort Ibiza 30 jaar geleden) in Bolivia gereisd, hier hebben we (mede op advies van Marjan) 2 rust dagen gepakt. Copacabana ligt aan het Titicacameer en is het hoogste meer ter wereld (3812m). Toen naar La Paz, waar we een grote omweg moesten maken doordat er wegafzettingen waren ivm stakingen van de bevolking en dan kom je er dus echt niet doorheen. In La Paz(=hoofdstad Bolivia, voor hen die bij aardrijkskunde niet hebben opgelet!)zijn we 2 dagen gebleven. Hier moesten we flink wennen aan de hoogte het ligt op 3200 tot 4000m.Beetje kortademig. Hier lieten we onze reisbijbel op het meest drukke plein wat er daar te vinden is liggen..... SHIT!x1000000
Walter nog terug gelopen maar helaas.
Totdat we terug kwamen in ons Hostal waar 2 Nederlandse jongens (die we eerder in de bus hadden ontmoet)ons boek hadden gevonden(soms moet je een beetje geluk hebben). Toen op naar Uyuni(3656m) met de nachtbus(12 uur drama voor 8 euro). Hier hebben we een 3 daagse jeeptour gedaan waar we ook constant op grote hoogtes verbleven tot een max van 4670m. Ons gezelschap bestond uit de chauffeur annex reisleider annex kok, een Frans stel dat al 6 weken met de fiets door Peru en Bolivia reist, een Braziliaan en 2 meiden uit Ecuador. Wat we toen in 3 dagen gezien hebben, op de foto's krijgen jullie een kleine indruk. Voor ons was het overweldigend ondanks dat we 3 dagen niet hebben gedoucht en afgesloten waren van alle contact met de buiten wereld. Inmiddels in Potosi beland waar we een erg leuk hostal hebben met WARM water en een kleuren tv.
Voor ons is dat dus een feessie want dat is hier dus niet zo gewoon als bijons allen. Het eten hier smaakt erg goed, 3x daags soep en we hebben inmiddels Lama, forel en Alpaca tournedos gegeten. verder hebben ze hier de meest heerlijke verse sapjes voor 0,50 euro.
Tot zover, wij gaan ons opmaken voor het Amazonegebied en we houden jullie op de hoogte.
Groetjes en een dikke kus voor jullie allemaal.
Ps jullie reactie's zijn heel leuk om te lezen BEDANKT.
22 Oktober 2007 - 08:57
Rino:
Mooie foto's! Erg afwisselende natuur. Ik wist niet eens dat het daar zo koud was joh! -
22 Oktober 2007 - 09:57
Patrick:
Ik ben jullie zeer dankbaar voor die fantastische foto met die wonderschone vlag. Dat julie toch nog aan mij denken ;-)
Voor de rest prachtige verhalen en foto's. Ben zeer benieuwd naar de Amazone. Misschien staat er nog een lekker gebakken piranha op het menu.
22 Oktober 2007 - 10:42
Truus En Kees:
Gave fotoos en vast en zeker een geweldige ervaring daar, zou bijna jaloers worden maar hou niet zo van soep,
XXX from homefront -
22 Oktober 2007 - 14:39
Connie:
Hé hallo wereldreizigers! Ik hou ook niet van soep, maar ik ben wel gewoon STINKEND JALOERS!
't Lijkt me een fantastische reis die jullie maken; vooral blijven genieten en foto's maken.
XXX -
22 Oktober 2007 - 18:03
Jeffrey En Suzanne:
Jeetje wat een superfoto's, ga er toch serieus over nadenken ook naar Peru te gaan. WIJ ZIJN JALOERS!!! -
22 Oktober 2007 - 22:08
Marjan:
Aan jullie kleding te zien is het daar dus niet zo warm, of is dat alleen maar op die grote hoogte?
Veel plezier verder -
23 Oktober 2007 - 16:03
Marcel:
Ziet er toppie uit!
Hoe smaakt een lama?
He Wal, wat betreft die kortademigheid, die heb jij al bij 2 meter boven NAP als je zaterdags in de wei loopt! haha
Plezier! -
23 Oktober 2007 - 16:51
Caroline En Walter:
Koud is het vooral 's nachts op bepaalde plekken tot -7,overdag wordt het toch al gauw 20 tot 30 graden.Van verwarming hebben ze hier nog nooit gehoord vandaar die mutsen !! Voor hen die niet van soep houden er zijn nog veel meer lekkere dingen, gisteren nog een chineesje gepakt.Piranha eten is hier strafbaar dus dat zit er niet in ,maar een lekker roze dolfijntje zal wel lekker smaken!!Wat betreft een lama, die smaakt volgens Caroline een beetje naar rundvlees, en Marcel volgens mij kan je het beste een lama vergelijken met een broodje shoarma wat je 's nachts gaat halen na een aantal biertjes!! -
23 Oktober 2007 - 19:17
Bram En Connie:
weer leuk om wat van jullie te horen.ziet er allemaal super uit.maar 3 dagen niet douchen lijkt ons niks,jullie hadden toch zeker wel edet natte wc doekjes bij je? nog fijne dagen groetjes van ons
23 Oktober 2007 - 19:41
Elles:
Vrienden? Zijn we geen familie meer? ;-) -
23 Oktober 2007 - 19:49
Claudia:
Als t net zo geweldig is als t eruit ziet, hebben je een onvergetelijke vakantie.Maar hebben jullie weleens gehoord wat voor geluid Alpaca's maken? Dat klinkt zo lief. -
24 Oktober 2007 - 15:44
Gunther En Ellen:
Wat geweldig om te lezen en die foto`s zijn helemaal toppie!!!
Nog veel plezier daar en groetjes van ons -
25 Oktober 2007 - 17:04
Adrie En Alice:
het ziet er allemaal geweldig uit geniet ervan want het is voorbij voor je het weet. we zijn alweer benieuwd naar de volgende reisverhalen en foto's
veel plezier daar xxx